Arbëri

NATO diskuton mënyrën e financimit të bazës së saj detare në Durrës

 

Hyn në diskutim nga strukturat e NATO-s mënyra e financimit të bazës detare të NATO-s në Durrës. Këtë e ka pohuar të hënën në Tiranë ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, pas kthimit nga Brukseli, ku ka zhvilluar një vizitë zyrtare në Komandën Supreme të Aleancës në Evropë. Peleshi ka thënë se për këtë ka diskutuar me komandantin suprem të NATO, gjeneral Christopher G. Cavoli.  

Ministri Peleshi është shprehur se ka disa problematika me financimin, por theksoi se është gjetur mënyra për investim. Sipas tij, ajo që po i ofrohet NATO-s është që kjo pikë hyrje në Ballkanin Perëndimor dhe në pjesën lindore të Aleancës të jetë sipas standardeve që kërkon vetë NATO.