Arbëri

2022-a, vit i polarizimeve

 

Akuza për prishje të aleancave, mospërfillje të kërkesave të SHBA-së e rikthim të tensioneve në veri - u ballafaqua Qeveria Kurti. Për njohësit e zhvillimeve dialogu tradicionalisht vazhdon të mbetet kartë në duart e partive për ta rrëzuar Qeverinë. E, hendeku në marrëdhëniet mes Qeverisë Kurti e aleatit kryesor, SHBA-së, u konfirmua në disa raste. Kjo u shpërfaq haptas në çështjen e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, që vazhdon të jetë nyja kryesore rreth dialogut

Polarizimet e përplasjet mes pushtetit dhe opozitës e shoqëruan edhe vitin 2022. Problemet me veriun e dialogu me Serbinë vazhdojnë të jenë pika ndarëse dhe karta të cilat u përdoren për qëllime të brendshme politike. Mes akuzave për prishje të aleancave e mospërfillje të kërkesave të SHBA-së u ballafaqua Qeveria Kurti.

E, hendeku në marrëdhëniet mes Qeverisë Kurti e aleatit kryesor u konfirmuan në disa raste. Kjo u shpërfaq haptas në çështjen e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, që vazhdon të jetë nyja kryesore rreth dialogut.