Arbëri

Mediat greke raportojnë për rritjen e mafisë shqiptare në Greqi

 

Mafia shqiptare po behet sunduese tashmë edhe në Greqi, por kjo mafi e cila ka dekada që kryen veprimtari kriminale në Euroje, ka shtrirë rrënjët e saj deri në Oqeanin Paqësor në ishujt Galapagos.

Gazeta e përditshme greke “To Vima” shkruan se mafia shqiptare po fiton luftën e krimit të organizuar në Greqi, e cila jep në këtë mënyrë dhe alarmin për rritjen e paprecedentë të krimit shqiptar në shtetin helen. “To Vima”, thekson se me sulme vrastare, zhvatje, trafik droge, po përshkallëzohet aktiviteti i organizatave kriminale që drejtohen nga burgjet. Po ashtu, ajo ngre shqetësimin edhe të rekrutimeve të reja dhe shtimin e kallëzimeve për policë të përfshirë në këto rrjete betuar, ndërsa ngre pyetjen se “Kush po heton EL.AS. për sulmin në Nea Smyrni?”.