Arbëri

Importi i rriti të hyrat e Doganës, por krijoi pabarazi karshi prodhuesve vendorë

 

Dogana e Kosovës vitin e kaluar grumbulloi rreth 1 miliard e 531 milionë euro apo 154 milionë euro më shumë sesa në vitin 2021. Në rritjen e të hyrave, sipas drejtorit të Doganës, ka ndikuar inflacioni. Rritje më 2022 pati edhe në Administratën Tatimore. Por, sipas ekonomistëve, rritja në import ka ndikuar në shtimin e konkurrencës së pabarabartë dhe e ka favorizuar atë karshi prodhimeve vendore

Rritja e çmimeve për produkte të importit ka ndikuar që Dogana e Kosovës gjatë vitit 2022 të grumbullojë rreth 154 milionë euro më shumë sesa në vitin 2021.

Drejtori i përgjithshëm i Doganës, Agron Llugaliu, ka bërë të ditur se të hyrat gjatë vitit kanë qenë 1 miliard e 531 milionë euro. E përderisa vlera e mallrave të importuara ka qenë rreth 5.6 miliardë euro, ajo e të eksportuarave ishte vetëm 869 milionë euro.