Arbëri

Prishtina më e lira në Ballkan dhe ndër më të lirat në Evropë

Pamje nga droni nga sheshi Xhorxh Bush
 

Prishtina është qyteti më i lirë në Ballkan dhe ndër më të lirët në Evropë, sipas një klasifikimi të publikuar nga “Numbeo”, që është databazë e cila merret me kalkulime të kostos së jetesës nëpër botë.

Sipas indeksit të kostos së jetesë, Prishtina zë vendin e pestë në Evropë me 29.8 pikë, më të lira janë renditur vetëm qytetet ukrainase si Kharkiv (24.8), Lviv (26.2), Odessa (26.6) dhe Dnipro (26.6).