Arbëri

Nis deportimi i emigrantëve shqiptarë nga Britania e Madhe

 

Britania e Madhe ka kohë që ka ngritur si problem numrin e madh të emigrantëve shqiptarë. Më 19 janar pritet të deportohet grupi i dytë i emigrantëve shqiptarë nga Britania, dhe kështu do të vazhdojë edhe në javët e muajt në vazhdim

Dyzet shqiptarët e parë janë deportuar nga Britania e Madhe, rreth një muaj pas marrëveshjes mes Qeverisë së Shqipërisë dhe asaj britanike, e cila ka hyrë në fuqi më 1 janar.

Të enjten, rreth orës 11:30 përmes Aeroportit të Rinasit janë kthyer 40 emigrantë të paligjshëm, që në Britani të Madhe qëndronin pa dokumentacion.