Arbëri

Sot ndizen qirinj për viktimat e gjenocidit në Kosovë

 

Sot, në Ditën e Përkujtimit të Gjenocidit ndaj shqiptarëve në Kosovë, përkujtohen civilët e vrarë 24 vjet më parë në fshatin Reçak, të gjitha viktimat e masakrave në Prekaz, në Likoshan, në Qirez, në Abri, në Poklek, në Podujevë, në Suharekë, në Krushë të Madhe dhe në Krushë të Vogël, në Celinë, në Mejë dhe qindra masakra që ndodhën para dhe pas 15 janarit të vitit 1999.

Siç ka bërë të ditur Qendra “Gjenocidi në Kosovë Plagë e Hapur”, sot do të ndizen qirinj në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë duke filluar në ora 19:30. Qytetarët e Prishtinës janë ftuar që t’i bashkëngjiten këtij aktiviteti në nderim të viktimave të gjenocidit në Kosovë. Ndërkaq edhe në qytetet tjera të Kosovës si dhe fshatra do të organizohet ndezja e qirinjve në po të njëjtën orë sot. Tubime përkujtimore janë organizuar në Zvicër, Danimarkë dhe Spanjë. Qytetarët që nuk mund të dalin në sheshe, janë ftuar që të ndezin qirinj në dritare dhe ballkonet e tyre.