Arbëri

Gjendje emergjente në Mitrovicë e Skenderaj shkaku i përmbytjeve

 

Si pasojë e reshjeve të shiut, që janë duke vazhduar me intensitet të lartë në disa pjesë të vendit, disa lumenj kanë dalë prej shtretërve të tyre dhe janë duke shkaktuar përmbytje. Shkaku i përmbytjeve Komuna e Mitrovicës e ajo e Skenderajt kanë shpallur gjendje të jashtëzakonshme, derisa kanë njoftuar se kanë formuar Shtabet Emergjente të cilat janë në terren që nga mëngjesi. Pas situatës ka reaguar edhe zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi, i cili ka thënë se është duke u punuar që të gjitha rrugët të jenë të qarkullueshme për automjete.

Reshjet e fundit të shiut kanë bërë që Komuna e Mitrovicës dhe ajo e Skenderajt të shpallin gjendje emergjente.

Komuna e Mitrovicës përmes një njoftimi në Facebook ka thënë se kanë formuar dhe aktivizuar Qendrën Operative Emergjente për Menaxhimin dhe Monitorimin e situatës së shkaktuar nga reshjet e shiut.