Arbëri

Përmbytjet bllokojnë familje, shkaktojnë dëme të shumta

Fotot nga Facebooku i kryetarit të Komunës së Skenderajt, Fadil Nura
 

Në Komunën e Mitrovicës dhe në atë të Skenderajt është shpallur gjendje e emergjencës, shkaku i reshjeve atmosferike. Në Komunën e Podujevës të bllokuara kanë mbetur 60 shtëpi në fshatin Pakashticë e Epërme, pasi që uji i lumit ka dalë nga shtrati dhe ka mbyllur rrugën. Ndërkaq në Pejë vërshimet kanë mbuluar me ujë rrugët e qytetit, përderisa janë përmbytur edhe hapësirat përdhese të lokaleve afariste

Vërshimet e shkaktuara nga reshjet e vazhdueshme të shiut kanë përmbytur të enjten rrugë të shumta, shtëpi dhe lokale afariste në zona të ndryshme të komunave të Pejës, Mitrovicës, Skenderajt, Podujevës dhe në Istog.

Si pasojë e reshjeve, në Komunën e Mitrovicës dhe në atë të Skenderajt është shpallur gjendje e emergjencës. Në Komunën e Podujevës të bllokuara shkaku i reshjeve kanë mbetur 60 shtëpi në fshatin Pakashticë e Epërme, pasi që uji i lumit ka dalë nga shtrati dhe ka mbyllur rrugën. Ndërkaq në Pejë vërshimet kanë mbuluar me ujë rrugët e qytetit, përderisa janë përmbytur edhe hapësirat përdhese të lokaleve afariste.