Arbëri

Lajçaku: Takim jo i lehtë me Kurtin, Vuçiqi pati qasje të përgjegjshme

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Pesë zyrtarë të Bashkimit Evropian dhe të Shteteve të Bashkuara qëndruan të premten në Kosovë dhe në Serbi. Të kryesuar nga i dërguari i posaçëm i BE-së, Miroslav Lajçak, ata zhvilluan takime me kryeministrin Albin Kurti në Kosovë e me presidentin Aleksandar Vuçiq në Serbi. Pas takimit në Prishtinë, emisari Lajçak shprehu ankesë për mungesë të mirëkuptimit nga ana kosovare lidhur me propozimin evropian për dialogun. E te presidenti i Serbisë, Lajçaku tha se pa qasje të përgjegjshme e vullnet për të marrë vendime të vështira.

Emisari i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, nuk është ndarë i kënaqur me takimin dyorësh të zhvilluar me kryeministrin Albin Kurti.

Lajçak, i cili qëndroi të premten për vizitë në Prishtinë e Beograd, i shoqëruar nga katër zyrtarë të tjerë të lartë evropianë e amerikanë të angazhuar në procesin e dialogut, e kualifikoi takimin me Kurtin si jo të lehtë.