Arbëri

Përmbytjet lënë dëme dhjetëramilionëshe

 

Pas angazhimeve për largimin e ujërave nga zonat më të goditura prej përmbytjeve, autoritetet komunale kanë krijuar Komisione ad-hoc për evidentimin dhe vlerësimin e dëmeve. Në Komunën e Skenderajt dhe në atë të Mitrovicës, përllogaritjet fillestare flasin për të paktën dhjetëra miliona euro dëme. E vlerësimi i saktë, në nivel të këtyre komunave, pritet të përcaktohet më së voni deri të dielën

Kati përdhes i shtëpisë së Hamdi Gecit nga Skenderaj, mbeti i mbuluar me baltë, si pasojë e përmbytjeve të shkaktuara nga reshjet e shiut të dy ditëve më parë.

Ai thotë se dëmet që iu shkaktuan janë të mëdha dhe se shkaku i lagështisë, ai bashkë me gjashtë anëtarë të tjerë të familjes, është detyruar të qëndrojë vetëm në katin e dytë.