Arbëri

Takimet e Lajçakut me vendet mosnjohëse ndërlidhen me aplikimin për anëtarësim në BE

 

Angazhim më të madh dhe hapa konkretë në raport me vendet jonjohëse të BE-së ka kërkuar kryeministri Albin Kurti, teksa ka komentuar turin diplomatik të emisarit për dialog, Miroslav Lajçak, në vendet anëtare të bllokut, të cilat nuk e kanë njohur shtetësinë e Kosovës. Por njohës të zhvillimeve kanë thënë se maksimumi që mund të arrihet, po qe se Kosova e Serbia arrijnë marrëveshje për normalizim të marrëdhënieve, është që pesëshja mosnjohëse të mos e kundërshtojë vendimin e Këshillit të BE për t’i dhënë Komisionit Evropian mandatin për ta trajtuar aplikacionin e Kosovës

Ndërmarrja e emisarit të Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, për të zhvilluar takime me zyrtarë të shteteve mosnjohëse mund ta ketë si qëllim shmangien e pengesave për shqyrtimin e aplikacionit të Kosovës për anëtarësim në bllokun evropian.

Pas vizitës në Prishtinë dhe në Beograd, emisari i BE-së ka realizuar së fundi edhe një rund takimesh me zyrtarë të pesë shteteve evropiane, të cilat nuk e kanë njohur shtetësinë e Kosovës.