Arbëri

Klinikat me shumë pacientë e pak infermierë

 

Në Klinikën e Pulmologjisë ndodh që një infermiere shpesh të kujdeset e vetme për më shumë se një repart. Kjo, shkaku i mungesës së stafit që ka përfshirë thuajse të gjitha klinikat e QKUK-së. Në Odën e Infermierëve tregojnë arsyet e tkurrjes së numrit të këtyre profesionistëve shëndetësorë dhe theksojnë se mungesat kanë përfshirë edhe Intensiven, aty ku kujdesi i mantelbardhëve është më i nevojshmi

Klinika e Pulmologjisë është e stërngarkuar me pacientë. Por, problem në këtë klinikë mbetet numri i vogël i infermierëve, sidomos pas ndërprerjes së kontratës së 20 prej tyre që ishin angazhuar nga Ministria e Shëndetësisë, gjatë kohës së pandemisë COVID-19.

Drejtori i Pulmologjisë, Musa Hoxha, thotë se nevojat e klinikës që ka 66 shtretër janë shumë më të mëdha sesa numri i stafit që ka në dispozicion.