Arbëri

Joseph: Zelensky me njohjen e Kosovës do ta ndryshonte dinamikën në Ballkanin Perëndimor

Edward Joseph
 

Ish-zëvendëshefi i misionit të OSBE-së në Kosovë, Edward Joseph, ka thënë se presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, e ka çelësin për të ndryshuar dinamikën në gjithë Ballkanin Perëndimor.

Joseph në Komitetin për punë të jashtme në Parlamentin e Britanisë të martën ka thënë se Zelensky me njohjen e pavarësisë së Kosovës do të bënte ndryshimin. Do të linte më pas pesë shtetet e BE-së që nuk e njohin Kosovën që të zgjedhin mes tij dhe presidentit të Rusisë, Vladimir Putin.