Arbëri

Kërkohet rikonfigurim i përpjekjeve drejt themelimit të Asociacionit, qeveritarët ankohen për presion

Ambasadori i SHBA-se ne Kosove, Jeffrey Hovenier
 

Vizion dhe rikonfigurim të përpjekjeve të Qeverisë së Kosovës drejt themelimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë kërkoi ambasadori amerikan, Jeffrey Hovenier, në porosinë e dhënë pas takimit në Ambasadën amerikane me përfaqësues shtetërorë, liderë politikë dhe të shoqërisë civile.

Ai, nëpërmjet një postim në Twitter pas takimit dyorësh me dyer të mbyllura, theksoi se të gjitha marrëveshjet e deritanishme nga dialogu në Bruksel duhet të gjejnë zbatim.