Arbëri

Ibrahimi për pagat: Situata në gjyqësor është kthyer prapa

 

Ish-gjyqtari i Gjykatës Supreme, Hamdi Ibrahimi, ka thënë se sistemi i drejtësisë ka pasur paga dinjitoze vetëm në tri-katër vitet e fundit. Ibrahimi ka thënë se vetëm me vendimin e ish-kryeministrit, Ramush Haradinaj, gjyqtarëve dhe prokurorëve u ishin rritur pagat në mënyrë të dinjitetshme, derisa ka shtuar se me Ligjin e ri të Pagave, situata në gjyqësor është kthyer prapa.

“Vetëm në tri-katër vitet e fundit kishim paga dinjitoze. Tani është krijuar një situatë shumë delikate për faktin se kishte një ligj në Kosovë i cili i garantonte gjyqësorit se pagat nuk do të zbriten, por me ligj të ri kjo është shfuqizuar. Është krijuar një situatë e cila mbas dy vitesh gjyqësorin e kthen në një pozitë ku ka qenë më herët”, ka thënë Ibrahimi të enjten në “60 Minuta” të KTV-së.