Arbëri

Ata që pësuan ulje pagash i kërkojnë Avokatit të Popullit ta çojë ligjin në Kushtetuese

 

Caktimi i vlerës së koeficientit prej 105 eurosh ka bërë që shumë paga të rriten, por edhe që disa të zvogëlohen për shumë të konsiderueshme, deri në 1.700 euro. Uljen e pagave prokurorët dhe gjyqtarët e kanë kundërshtuar, duke e quajtur ndërhyrje të drejtpërdrejtë të politikës në punën e tyre. Është kërkuar që ligji të dërgohet në Kushtetuese

Ulja e pagave për prokurorë, gjyqtarë, profesorë dhe zyrtarë të tjerë publikë ka nxitur reagime të enjten, saqë është kërkuar nga Avokati i Popullit që ligji të dërgohet në Kushtetuese.

Me caktimin e vlerës së koeficientit prej 105 eurosh, një ditë më parë, janë kuptuar pagat e secilit punonjës të sektorit publik.