Arbëri

Deponohen 17 ankesa kundër Ligjit për Paga

 

nstitucioni Avokatit të Popullit ka pranuar deri të premten 17 ankesa kundër Ligjit të Pagave. Ky institucion ka një muaj kohë për shqyrtimin dhe për marrjen e vendimit nëse Ligjin do ta kontestojë në Kushtetuese

Palët e pakënaqura me Ligjin e Pagave kanë nisur t’i deponojnë ankesat e tyre në Institucionin e Avokatit të Popullit. 17 sosh janë dorëzuar deri të premten përmes së cilave institucione, sindikata e organizata të ndryshme po i kërkojnë Avokatit të Popullit që Ligjin ta kontestojë në Gjykatën Kushtetuese. Ankesat e pranuara nga Ombudspersoni kanë të bëjnë kryesisht me vlerën dhe me nivelin e përcaktuar të koeficienteve. Në këtë institucion nëpërmjet një përgjigjeje për KOHËN thanë se dërgimin ose jo të ligjit në Kushtetuese do ta bëjnë të ditur pas shqyrtimit të ankesave, brenda afatit kohor prej një muaji sa i takon sipas ligjit.

“Deri më tani Institucioni i Avokatit të Popullit (IAP) ka pranuar 17 ankesa kundër Ligjit për Paga në sektorin publik. Ankesat kryesisht kanë të bëjnë me nivelin e koeficientit. Institucioni i Avokatit të Popullit është duke i trajtuar këto ankesa dhe po ashtu është duke analizuar ligjin në fjalë, dhe pas kësaj, Avokati i Popullit do të dalë me një qëndrim në lidhje me këtë çështje”, thuhet në përgjigjen e Avokatit.