Arbëri

Shtetet e ndryshme, përfshirë Kosovën, mobilizohen për ndihmë Turqisë e Sirisë

 

Presidenti Recep Tayyip Erdogan ka shpallur gjendje të jashtëzakonshme tremujore në dhjetë provincat e prekura më së shumti nga tërmeti prej 7.8 shkallësh që goditi të hënën Turqinë dhe Sirinë.

Erdogani ka thënë se numri i viktimave në Turqi ka shkuar në 3.700, duke ngritur numrin e përgjithshëm në mbi pesë mijë, përfshirë edhe ata në Sirinë veriore.