Arbëri

Avokati i Popullit: Ligji për mbrojtjen e fëmijës nuk po zbatohet

Foto: KSP
 

Ligji për mbrojtjen e fëmijës nuk po gjen zbatim dhe deri më tash janë aprovuar vetëm 18 akte nënligjore, kwshtu u tha nw tryezwn e diskutimit me temwn “Ligji për mbrojtjen e fëmijës - progresi në zbatimin e tij”, nga koalicioni i OJQ-ve për mbrojtjen e fëmijës në Kosovë (KOMF).

E drejta e fëmijëve në arsim, siguria në shkolla dhe mbrojtja sociale e shëndetësore janë disa nga çështjet më të ndjeshme me të cilat po ballafaqohen fëmijët.