Arbëri

Mbi 3 muaj pas nënshkrimit, Qeveria i dërgon për ratifikim në Kuvend tri marrëveshjet rajonale

Foto: Driton Paqarada / KOHA
 

Qeveria u ka dhënë miratim tri marrëveshjeve rajonale të nënshkruara në nëntorin e vitit të shkuar, në kuadër të Samitit të Procesit të Berlinit. Me këtë, marrëveshjet dërgohen për ratifikim në Kuvend, mbi tre muaj pas nënshkrimit të tyre në Berlin. E krahas kësaj, ekzekutivi, në mbledhjen e së mërkurës, mori vendim edhe për subvencionimin e rreth 600 specializantëve me vetëfinancim, përfshirë edhe ata nga Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Mali i Zi

Tri marrëveshje rajonale, të arritura në kuadër të Samitit të Procesit të Berlinit, morën të mërkurën miratimin e Qeverisë.

Udhëheqës nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi, Bosnjë-Hercegovina dhe Serbia patën nënshkruar nëntorin e shkuar në Berlin marrëveshjet mbi lëvizjen e lirë me letërnjoftime, për njohjen e diplomave të arsimit të lartë dhe për njohjen e kualifikimeve profesionale të mjekëve, dentistëve dhe arkitektëve përreth vendeve të Ballkanit Perëndimor.