Arbëri

Kurti: Pse Serbia nuk ua mundëson Asociacionin një-etnik minoriteteve të veta

 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka publikuar një foto me komunat serbe në Serbi që udhëhiqen nga kryetarët joserb dhe ka pyetur se pse Serbia nuk ua mundëson Asociacionin një-etnik atyre, ndërsa e kërkon një gjë të tillë në Kosovë.

Sipas Kurtit, Asociacion një-etnik në Serbi do të mund të formoheshin nga hungarezët, boshnjakët, shqiptarët e bullgarët. Por ka pyetur se pse Serbia nuk ua mundëson këtë.