Arbëri

Rusia po i përdor të gjitha mjetet për ta forcuar kapjen në Ballkan

Foto: AP
 

Në javët e fundit zyrtarët amerikanë dhe përfaqësuesit e NATO-s kanë theksuar nevojën për ta mbrojtur Ballkanin Perëndimor nga ndërhyrjet dhe ndikimet malinje ruse në vazhdën e pushtimit të paprovokuar të Ukrainës nga Rusia, raporton “EU Reporter”.

Një zëdhënës i Departamentit të Shtetit të SHBA-së ka thënë: “Lufta e Rusisë ka sqaruar se sa urgjente është puna jonë që të asistojmë të gjitha shtetet e Ballkanit Perëndimor për të çuar përpara plotësisht reformat demokratike dhe për të arritur aspiratat e tyre për integrim në institucionet evropiane dhe euroatlantike”.