Arbëri

Kurti takon Ferdonije Qerkezin: Dhimbja e mbajti të fuqishme

Foto: ZKM
 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka vizituar shtëpinë-muze të familjes Qerkezi në Gjakovë, ku u prit nga Ferdonije Qerkezi.

Ai deklaroi se dhimbja e Qerkezit e ka mbajtur gjallë një komb të tërë dhe ka ngritur solidariteti. Sipas kryeministrit, duhet pasur parasysh hapjen e arkivave serbe, pasi siç tha ai, vrasja dhe zhdukjet e luftës ishin pjesë e projektit serbomadh.