Arbëri

Thaçi thotë se Kosovës iu hoq reja e zezë, Selimi nuk i druhet drejtësisë

Hashim Thaci - Rexhep Selimi
Foto: AP
 

Akuzat e bëra nga Zyra e Prokurorit të Specializuar në Hagë janë mohuar nga mbrojtja e ish-drejtuesve të UÇK-së. Në deklaratat hyrëse, ata kanë thënë se ZPS-ja ka dështuar të paraqesë fakte. Ish-presidenti Hashim Thaçi ka shprehur keqardhje për të gjitha viktimat. Sipas tij, në këtë proces është vërtetuar se në Kosovë nuk ka pasur trafikim organesh. E ish-shefi i Grupit Parlamentar të VV-së, Rexhep Selimi, ka thënë se nuk ka frikë nga drejtësia, por nga padrejtësia

Në ditën e dytë të gjykimit të ish-drejtuesve të UÇK-së janë dhënë deklaratat e para nga të akuzuarit në Gjykatën Speciale, Hashim Thaçi dhe Rexhep Selimi. I akuzuari tjetër, Kadri Veseli, nuk ka bërë deklaratë hyrëse.

Ish-presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka thënë se është tërësisht i pafajshëm dhe se i vjen keq për të gjitha viktimat. Ai ka deklaruar se në këtë proces është vërtetuar se nuk ka pasur trafikim organesh e nuk ka ekzistuar “shtëpia e verdhë” dhe se do të vërtetohet pafajësia e tij. Ka thënë se më këtë i është hequr një re e zezë.