Arbëri

Protestuesit e dhunshëm plagosën 25 ushtarë të KFOR-it në Zveçan

Foto: AP
 

Nga sulmet e protestuesve të dhunshëm serbë, të grumbulluar para objektit të Komunës së Zveçanit kanë pësuar lëndime 25 ushtarë të KFOR-it. Komandanti i misionit të KFOR-it, gjenerali Angelo Michele Ristuccia ka thënë se sulmet e paprovokuara janë të papranueshme, e ato janë dënuar edhe nga përfaqësues të ambasadave dhe institucioneve të tjera ndërkombëtare dhe të vendit. Nga brutaliteti i protestuesve më së shumti kanë pësuar ushtarët e kontingjentit italian dhe hungarez. Protesta, për të kundërshtuar kryetarët e sapozgjedhur të komunave, të hënën janë organizuar edhe në Zubin-Potok e Leposaviq

Njëzet e pesë ushtarë të KFOR-it janë plagosur të hënën nga sulmet e protestuesve serbë në Zveçan, të cilët hodhën në drejtim të tyre koktej molotovi, shok-bomba, gur e mjete të tjera të forta.

Misioni i Aleancës Veriatlantike në Kosovë ka bërë të ditur se njësitet e saj kanë qenë të vendosura në katër komunat me shumicë serbe në veri për të frenuar demonstratat e dhunshme që u organizuan për të kundërshtuar kryetarët e sapozgjedhur të komunave që të ushtrojnë detyrën në ndërtesat e kuvendeve komunale. Sipas njoftimit të KFOR-it, cak i sulmeve të paprovokuara ishin ushtarët e kontingjentit italian dhe hungarez. Ushtarët bëhet e ditur se kanë pësuar thyerje në pjesë të ndryshme të trupit dhe kanë marrë djegie nga shpërthimi i mjeteve ndezëse.