Arbëri

Kryetarët e dy komunave në veri kërkojnë marrëveshje me Kurtin për dorëheqje

 

Kryetari i Zveçanit dhe ai i Zubin-Potokut, që vijnë nga radhët e PDK-së, janë shprehur të gatshëm të japin dorëheqje nga pozitat e tyre po qe se u ofrohet një marrëveshje politike nga ana e Qeverisë. Edhe pse ekzekutivi është pajtuar me organizimin e zgjedhjeve të reja, ata thonë se askush nuk i ka kontaktuar për t’i dhënë zgjidhje situatës. E drejtuesit e PDK-së në qendër nuk janë deklaruar ende nëse mbështesin opsionin e dorëheqjeve

Dy kryetarët e komunave veriore nga radhët e PDK-së po kërkojnë nga kryeministri Albin Kurti që t’u ofrojë marrëveshje politike për dorëheqje, e cila do ta përshpejtonte procesin e organizimit të zgjedhjeve të reja në veri.

Ndonëse partia së cilës i takon nuk ka marrë ende vendim se si duhet të veprohet, kryetari i Zubin-Potokut, Izmir Zeqiri, thotë se zgjidhja më e mirë është dorëheqja.