Arbëri

Zëdhënësja Spinant: Komisioni Evropian përqendrohet në zgjerim e jo në afate kohore

 

Një ditë pasi kryetari i Këshillit Evropian, Charles Michell, propozoi që viti 2030 të caktohet si afat për zgjerimin e Bashkimit Evropian me vendet e Ballkanit Perëndimor, në Komisionin Evropian thanë se fokusi është te zgjerimi e jo tek afatet kohore. Zëdhënësja e këtij komisioni theksoi se përqendrimi është te ndihma për reforma, tek investimet dhe transformimi i ekonomive të vendeve aspiruese për anëtarësim

Propozimi i kryetarit të Këshillit Evropian, Charles Michell, që viti 2030 të vendoset si afat deri kur vendet anëtare të BE-së por edhe vendet kandidate duhet të bëhen gati për zgjerim, nuk ka krijuar ndonjë entuziazëm në qarqe tjera të Bashkimit Evropian.

Edhe Komisioni Evropian, në reagimin e parë rreth këtij propozimi, ka shprehur qëndrimin se datat janë më pak të rëndësishme sesa përmbajtja dhe se fokusi duhet të jetë në reforma e jo në data.