Arbëri

Buxhovi: Pavarësisht ndarjes nga Shqipëria, Kosova e shqiptarët u mbijetuan planeve ogure të fqinjëve

 

28 Nëntori është një nga datat më të rëndësishme në historinë e shqiptarëve në përgjithësi dhe të shtetit shqiptar në veçanti, vlerëson historiani Jusuf Buxhovi.

Buxhovi ka treguar se edhe pse kjo datë i riktheu shqiptarët në skenën politike të Evropës, pati një çmim të rëndë.