Arbëri

Specialja ua ndalon Prokurorisë e mbrojtjes qasjen te dëshmitarët e njëra-tjetrës

 

Dhomat e Specializuara në Hagë kanë vendosur t’ua pamundësojnë Prokurorisë dhe mbrojtjes kontaktet me dëshmitarët e njëra-tjetrës, pas përfundimit të dëshmisë së tyre në rastin e ish-udhëheqësve të UÇK-së. Ky vendim e pason atë të mëhershmin, me të cilin Hashim Thaçit, Kadri Veselit e Rexhep Selimit iu ndaluan përkohësisht vizitat dhe kontaktet me jashtë, shkaku i dyshimit për ndikim te dëshmitarët

Trupi gjykues i Speciales, në rastin ndaj ish-udhëheqësve të UÇK-së, e ka aprovuar kërkesën e Zyrës së Prokurorit të Specializuar për kufizimin e mëtejmë të kontakteve me dëshmitarët. Sipas vendimit të 27 nëntorit, Prokurorisë dhe mbrojtjes u ndalohet qasja në dëshmitarët e njëra-tjetrës, pasi që ata e përfundojnë dëshminë në gjykatë.

Në përmbledhjen e vendimit, Prokuroria parashtroi se gjyqtari i procedurës parapake e mori parasysh kontaktin e palëve me dëshmitarët e propozuar nga pala kundërshtare, vetëm para dëshmisë.