Arbëri

Osmanaj: Draftstatuti cenon Kushtetutën në disa pika

 

Një draft i statutit të Asociacionit, i cili ka dy ditë që është në qarkullim, cenon në disa pika rendin kushtetues të Kosovës, vlerëson Egzon Osmanaj, hulumtues në Institutin Friedrich Ebert Stiftung. Sipas tij, me disa modifikime përmbajtjesore drafti mund të shërbejë si bazë për formimin e Asociacionit.

Drafti i fundit i statutit të Asociacionit, i cili është në qarkullim prej dy ditësh, parasheh për komunitetin serb vetëmenaxhim të asaj mase, sa nga një numër njohësish është vlerësuar se bie ndesh me Kushtetutën.

Përmbajtja e draftit të publikuar nga Radio Evropa e Lirë thotë se Asociacioni do të ketë kompetenca të plota në fushat e zhvillimit ekonomik, planifikimit hapësinor, shëndetësisë, arsimit dhe mbrojtjes së identitetit kulturor dhe fetar.