Arbëri

Krimet e pandëshkuara të luftës

 

Serbia është kthyer në strehë për përgjegjësit e krimeve të luftës në Kosovë. Ajo nuk ka ofruar bashkëpunim, e për pasojë tek së voni autoritetet kanë krijuar bazën ligjore dhe kanë nisur realizimin e gjykimeve në mungesë për këto krime. Por juristët shprehën drojë për sfidat që do ta përcjellin secilin proces të kësaj natyre

Albert Imeri ishte vetëm 16 vjeç, kur forcat serbe ia vranë 12 kushërirë, më 15 janar të 1999-s, në masakrën e Reçakut. Atë ditë në fshatin e Shtimes policët e ushtarët serbë vranë 45 civilë shqiptarë e një prej tyre, Sahide Metushi, nuk u gjet më.

Imeri, i mbijetuar i kësaj masakre, ishte në shtëpinë e Sadik Osmanajt, të moshuarit që bashkë me 23 burra të tjerë i nxorën nga ajo shtëpi e më pas i dërguan sipër lagjes, në Kodrën e Bebushit, aty ku edhe i masakruan.