Arbëri

Rriten çmimet e konsumit

 

Shumë nga produktet e shportës janë shtrenjtuar gjatë nëntorit, krahasuar me çmimin që kishin në muajin e njëjtë të vitit të shkuar. Krahas tyre, çmimi i energjisë elektrike, gazit dhe lëndëve djegëse të tjera u rrit për 4,8 për qind, ai i bukës dhe drithërave për 3,5 për qind, e çmimi i mallrave dhe shërbimeve e ndryshme për 2,7 për qind

Çmimet e produkteve të shportës janë shtrenjtuar për rreth 3 për qind gjatë nëntorit krahasuar me ato të muajit të njëjtë të vitit të shkuar, thuhet në një publikim të Agjencisë së Statistikave (ASK).

Në njoftimin e kësaj agjencie, të publikuar të premten, theksohet se është shënuar inflacion këtë muaj, krahasuar edhe me tetorin e sivjetmë.