Arbëri

Për tre vjet asnjë seancë për rastin e kalimit të 99 valixheve pa kontroll

 

Janë bërë tre vjet që nuk është zhvilluar asnjë seancë për rastin e kalimit pa kontroll të 99 valixheve në depon e një aeroplani, gjatë grevës së 2019-s të punëtorëve në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës. Prokuroria, përveç personit që ka lejuar kalimin e valixheve pa kontroll, i ka akuzuar edhe tre punonjës që e patën iniciuar rastin në organet kompetente. E njëri prej tyre kërkon që organet e drejtësisë të mos e zvarrisin më tutje lëndën

Ka tre vjet që Gjykata Themelore në Prishtinë nuk e ka mbajtur asnjë seancë për rastin e kalimit të 99 valixheve pa kontroll për në depon e një aeroplani, gjatë grevës së punëtorëve të Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës më 2019.

Kalimi i valixheve u pati kualifikuar si rrezikim i jetës së pasagjerëve dhe i ekuipazhit, i sigurisë së aviacionit civil dhe i imazhit të Kosovës. Lidhur me rastin katër persona janë akuzuar për veprën penale: “keqpërdorim i detyrës zyrtare”.  Sipas aktakuzës, me datë 19 gusht të 2019-s, gjatë grevës së punëtorëve të Aeroportit, i akuzuari M.A mbikëqyrës i Sistemit Automatik kishte lejuar kalimin e 99 valixheve për në depon e Aeroplanit, pa kryer procedurat e nevojshme të kontrollit.