Arbëri

Për gjuhën e urrejtjes fajësohen edhe politikanët

 

Aktivistë të të drejtave të njeriut zbuluan një mural në Prishtinë, që më shumë se vepër arti, u vlerësua si protestë kundër gjuhës së urrejtjes. Në ngjarje mori pjesë edhe avokati i popullit, Naim Qelaj, i cili tha se në gjuhën e urrejtjes ndaj grupeve të caktuara po kontribuojnë edhe politikanët

Për të shënuar 75-vjetorin e ratifikimit të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut në OKB, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR) ka zbuluar një mural, në sheshin “Zahir Pajaziti” të dielën, ndërkohë aktivistë të kësaj organizate shpërndanë edhe broshura që përmbajnë 30 nenet e kësaj deklarate.

“Një mural i cili fokusohet në gjuhën e urrejtjes ku njëjtë ka qenë edhe fokusi i javës për të drejtat e njeriut. Murali, mbi të gjitha është më shumë se një vepër arti, do të mbetet një dokumentim i protestës dhe aktivizimit të të gjithë neve me fokusin në gjuhën e urrejtjes por mbi të gjitha lidhur me sigurinë e grave”, ka thënë Rina Kadiri, drejtore e programeve në YIHR.