Arbëri

Tentimi për djegien e Muzeut të Alfabetit, sulm ndaj kulturës shqiptare

 

Për të dytën herë brenda katër muajsh, në një datë të shënuar për shqiptarët, Muzeu i Alfabetit Shqip në Manastir është bërë cak i sulmeve, shkruan sot Koha Ditore.

Në ditën e 7 Marsit objekti është sulmuar me koktej molotovi dhe të gjitha dritaret e Muzeut janë thyer, derisa kati i sipërm i tij është përfshirë nga flakët pa dëme të konsiderueshme. T