Arbëri

Transformimi i FSK-në pa bekimin e ndërkombëtarëve

 

Presidenti Hashim Thaçi i ka dhënë start procedurës për ta pajisur Forcën e Sigurisë (FSK) me mandat ushtrie. E ka bërë këtë të martën, duke e dërguar në Kuvend një projektligj dhe jo amendament kushtetues siç kanë kërkuar ndërkombëtarët, shkruan sot Koha Ditore.

Vetë kreu i shtetit ia ka dorëzuar Projektligjin kryeparlamentarit Kadri Veseli. Ky i fundit ka paralajmëruar se të mërkurën do ta thërrasë Kryesinë e Kuvendit për ta diskutuar nismën e presidentit. Para se të vihet para deputetëve, Projektligji kërkohet t’i kalojë disa procedura në Qeveri, institucion ky që duhet të kalkulojë edhe koston financiare.