Arbëri

Shënohet 8 Marsi - Dita Ndërkombëtare e Gruas

 

Sot shënohet 8 Marsi - Dita Ndërkombëtare e Gruas. Për nder të kësaj dite, në Kosovë do të ketë aktivitete të shumta. Tek shqiptarët kjo ditë njihet edhe si Dita e Nënës.

Kjo ngjarje zë fill më 8 mars 1857, kur rrobalarëset e New Yorkut u ngritën në protestë për të drejtat e tyre kundër shtypjes e shfrytëzimit të egër që u bëhej atyre dhe fëmijëve në punë, shkruan kp.