Auto

Toyota shet mbi një milion automjete në Evropë

Toyota shet mbi një milion automjete në Evropë

Tregu i prodhuesit japonez të automjeteve në Evropë gjatë vitit 2019 u rrit në 5.3 për qind.

Toyota Motor Europe përfundoi vitin 2019 me 1.089.422 automjete Toyota dhe Lexus të dorëzuara, një rritje prej 5.2 për qind gjatë vitit 2018. Pjesa e përgjithshme e tregut evropian të TME-së u rrit në 5.3 për qind, që është një parametër i qëndrueshëm për vite me radhë në një kompani japoneze.