Auto

Motorët dieselë modernë, më pak ndotës sesa ata me benzinë

Motorët dieselë modernë, më pak ndotës sesa ata me benzinë

Motorët moderne turbodiesel Euro 6, falë zhvillimit të teknologjisë dhe pranisë së sistemeve të sofistikuara dhe efektive të gazrave të shkarkimit, janë plotësisht të përgjegjshëm ndaj nevojave për mbrojtjen e shëndetit të njerëzve dhe mjedisit, me emetimet e oksideve të azoti (NOx) dhe grimcat e imëta (PM) shumë më poshtë se kufijtë ligjorë dhe më të ulët se ato të motorëve me injeksion të drejtpërdrejtë të benzinës, sipas revistës Quattroruote, transmeton ANSA.

Teknikët, në bashkëpunim me Mercedes, Bosch krahasuan tre modele motorësh, një turbodiesel A 200 d, një benzinë ​​B 160 dhe një hibrid plugin-in C 300 de me motor nafte duke përsëritur matjet në kushte reale të drejtimit në rrugët urbane.