Auto

Gjykata e SHBA-së refuzon kërkesën e Volkswagenit, prapë mund të dënohet me miliarda dollarë për mashtrimin me emetim të gazrave

Foto: Reuters
 

Gjykata e Apelit në SHBA të hënën ka thënë se Volkswageni nuk mund t’i ik penaltive potenciale financiare nga shteti i Floridës dhe Utah, gjë e cila do të rriste dënimin prej miliarda dollarësh për mashtrim me emetim të gazrave për prodhuesin gjerman të veturave.

Një panel unanim i përbërë nga tre gjyqtarë nga 9 sa janë krejtësisht nga Gjykata e Qarkut për Apele në SHBA, ishte një fitore për shtetin e Salt lake County të Utah’s si dhe Hillsborough County të Floridës.