Auto

Koronavirusi “nxeh” gjakrat në autoindustri

Koronavirusi “nxeh” gjakrat në autoindustri
 

Kriza e koronavirusit ka detyruar prodhuesit e mëdhenj të automobilave që të përshpejtojnë pushimet nga puna të njerëzve e që duhet të mbështeten në pagesa të majme e negociata të shkathëta për të ruajtur përkrahjen e sindikatave të fuqishme nëse industria e automobilave në Evropë shkon drejt veturave pa emetim gazrash, shkruan Reuters.

Për shkak të pandemisë COVID-19 dhe një ngadalësimi më të gjerë ekonomik, kërkesa për automobila pritet të tkurret për 36 milionë në nivel global deri në fund të 2022-s, sipas kompanisë konsulente “AlixPartners”.