Auto

BE rrit ndjeshëm eksportet e veturave elektrike, mbi 8 miliardë euro të ardhura më 2019

BE rrit ndjeshëm eksportet e veturave elektrike, mbi 8 miliardë euro të ardhura më 2019

Bashkimi Evropian po kthehet në vend kryesor i prodhimit dhe përdorimit të makinave elektrike dhe hibride – të cilat punojnë me energji të kombinuar, elektricitet dhe karburant.

Në tre vitet e fundit BE ka dyfishuar eksportet e makinave të tilla ndërsa njëkohësisht janë rritur edhe importet.