Auto

Arrihet marrëveshja mes Fiatit dhe PSA Group

Arrihet marrëveshja mes Fiatit dhe PSA Group
Foto: Reuters
 

Shkrirja e planifikuar mes kompanive Fiat Chrysler Automobiles dhe PSA Group është arritur zyrtarisht, duke krijuar kështu rrjetin më gjigant të industrisë së quajtur Stellantis.

Kompania e re ka marrë emrin nga latinishtja “Stello”, që do të thotë ‘të ndriçosh në yje’. E vendosur për të prodhuar rreth tetë milionë vetura në vit, me të ardhurat e premtuara prej 150 miliardë dollarë, Stellantis do të bëhet firma e katërt më e madhe e makinave në botë.