Auto

Stellantisi filloi prodhimin, në plan të parë janë zonat periferike

Stellantisi filloi prodhimin, në plan të parë janë zonat periferike
Foto: Reuters
 

Bota pritjet të dukej ndryshe kur Fiat Chrysler Automobiles dhe PSA Group ranë dakord të bashkohen në fillim të 2020-s.

Megjithatë, pavarësisht se këto dy kompani tashmë janë bashkuar, shitjet në mbarë botën u ngadalësuan dhe numri prodhimit të veturave filloi të binte ndjeshëm. Kjo për shkak të pandemisë që ka kapluar botën tash e një vit. FCA dhe PSA pas bashkimit, kanë filluar t’i kombinojnë operacionet e tyre dhe t’i përcaktojnë përparësitë e shitjes dhe prodhimit. Rëndësi i është dhënë zonave që ndodhen më në periferi, krahas qyteteve që janë të mbushura me qytetarë. Kjo është bërë për shkak të respektimit të distancës dhe kujdesit.