Auto

Hyundai lanson modelin Ioniq 5

Hyundai lanson modelin Ioniq 5
 

Hyundai ka shpalosur veturën e parë tërësisht elektrike nën brendin Ioniq. Me dizajn të veçantë që paralajmëron elektrifikimin e brendit korean, Ioniq 5 ka potencial që të mbushë baterinë nga 10 në 80 për qind për vetëm 18 minuta.

Vetura e re vjen me dy versione të baterisë, 72.6 dhe 58kWh. Modeli ka mundësinë e ngasjes me rrotat e pasme, apo me të gjitha. Distanca maksimale që mund të kalojë me një mbushje të baterisë është 470 kilometra.