Auto

Hakohet Volkswageni, vidhen informatat e 3 milionë klientëve të tij

Foto: AP
 

Brendet luksoze të kompanisë së prodhimit të veturave “VW”, Volkswagen dhe Audi janë goditur nga një hakim në sistemin e të dhënave, duke bërë që të ekspozohen informata të detajuara të konsumatorëve të tyre në SHBA dhe Kanada.

Më shumë se 3 milionë klientëve u janë vjedhur të paktën informata bazike nga një kompani e jashtme e cila punonte me prodhuesin e makinave, njofton VW. Në mesin e të dhënave të vjedhura përfshihen edhe numra telefoni, e-mail adresa, e në disa raste edhe numrat identifikues të veturave.