Auto

Shtohet numri i veturave të vjetra në SHBA

 

Mosha mesatare e veturave dhe kamionëve të lehtë amerikanë u rrit për 12.1 vjet gjatë vitit 2020, ndërsa amerikanët vozisnin më pak dhe shisnin më shumë automjete gjatë pandemisë së koronavirusit.

Firma që merret me kërkime të tilla thotë se rritja dy mujore në moshën mesatare të veturave mbi shifrën e vitit 2019, mund të jetë jetëshkurtër pasi shitjet e veturave të reja dhe të vjetra vazhdojnë të rriten, njofton Reuters.