Auto

BMW-ja dhe Audi afër zgjidhjes së problemit të çipave

 

Shteti jugor i Bavarisë së Gjermanisë, shtëpia e BMW-së dhe Audi-së, është në bisedime me Intel për të ndërtuar një fabrikë evropiane të çipave në një përpjekje për t'iu kundërvënë mungesës së furnizimit që ka penguar prodhimin në sektorin e veturave, ka thënë ministri i Ekonomisë së shtetit, Hubert Aiwanger.

Në muajt e fundit, prodhuesi i çipave në SHBA ka kërkuar 8 miliardë euro në subvencione publike për të ndërtuar një vend për prodhimin e çipave në Evropë.