Auto

875 milionë euro gjobë për BMW e VW, Mercedesi shpëton fal “spiunazhit”

 

Komisioni Evropian ka gjobitur me 875 milionë euro tri kompanitë më të mëdha të prodhimit të veturave në Gjermani – Daimler, BMW dhe Volkswagen – duke i akuzuar se kanë formuar një kartel për të kufizuar garën e teknologjisë për uljen e emetimit të gazit.

Grupi Volkswagen, ku bëjnë pjesë Volkswagen, Audi dhe Porsche, do të paguajë 502 milionë e 362 mijë euro gjobë, ndërsa BMW-ja 372 milionë e 827 mijë euro.